Ta reda på om du har mögel i ditt hus

21 maj 2019 Jenny Olsson
Ta reda på om du har mögel i ditt hus

Ibland kan det vara klurigt att veta om man har mögel i hemmet. Det är inte alltid det syns med blotta ögat om man går och tittar utan man kan behöva undersöka hemmet riktigt då och då och syna ordentligt i källare tak och bakom möbler. Ibland luktar det heller inte och då kan det vara svårt att upptäcka. Om man misstänker att man har mögel i hemmet är det oerhört viktigt att ta reda på om det är så. Mögeltillväxt kan skapa en rad problem för oss människor. Sporerna är nämligen giftiga och det är inte alls bra att bo i ett sjukt hus. Mögel kommer att fukt och fukt kan orsakas på grund av våra levnadsvanor eller något fel i byggkonstruktionen. Det kan också orsakas av vattenskador som till exempel kan uppstå av läckande rör.

 

Svartmögel kan ge problem som andningssvårigheter, trötthet och andra allergiliknande symptom. Om man utsätter sig för miljöer med mögel kan det i värsta fall leda till permanenta allergier och astma bland annat. 

Gör en husesyn lite då och då för att vara säker på att huset är friskt, om du ser gröna, svarta, vita eller bruna fläckar på väggar eller tak kan det var mögel och du bör genast kolla upp det.

På nätet kan man beställa mögeltest snabbt och enkelt. Mögel-test.se har ett stort urval av tester och därför kan man enkelt hitta ett test som passar. De kan också leverera till både privatpersoner som till professionella rådgivare. De eftersträvar också att erbjuda sina kunder de bästa priserna och ger därför sina kunder prisgaranti på alla tester. Här kostar till exempel ett mögeltest från 130 kronor vilket är otroligt billigt, med tanke på att man får svar på om fläckarna man sett är svartmögel eller inte. 

Kika in här för att se vilka tester som finns: https://mögel-test.se

 

 

Fler nyheter