Odla något gott i en pallkrage

21 januari 2022 patrick pettersson

editorial

Att odla grönsaker är en hobby som många tycker är väldigt rolig. Det är en härlig känsla att se en tomatplanta växa och att känna doften av ljuvliga kryddväxter. Brukar du själv odla någonting? Det går att odla i sin trädgård eller på balkongen, så de flesta har möjlighet att odla i någon form. Har du en trädgård kan du odla stort och har du en balkong så kan du odla i exempelvis ett miniväxthus.

Grönsaker som tomat, gurka och sallat är populärt att odla och likaså olika sorters rotfrukter. Härliga kryddor är det många som odlar för att kunna ha tillgång till färska väldoftande örter vid matlagningen. När du ska odla någonting kan det vara lämpligt att använda en pallkrage. De finns i olika sorter och storlekar och du kan använda enbart en, men i vissa fall behöver du flera pallkragar.

 

Pallkrage

 

Odla någonting du tycker om i en pallkrage

Du kanske har någon favorit bland grönsaker, rotfrukter eller kryddor. Med hjälp av en pallkrage blir det enkelt för dig att odla det du tycker är gott. Du får då en bra odlingsyta i din trädgård, på balkongen eller ute på altanen. När du ska köpa en pallkrage finns det olika storlekar och höjder att välja bland. Vilken sort som passar bäst beror på vad det är för typ av gröda som du har tänkt odla. 

Hur många pallkragar behöver man? Det beror på vad det är för något som ska växa i pallkragen. Det räcker med enbart en om du vill odla sallat samt andra växter med små rotsystem. Om du däremot ska odla potatis, morötter och annat med djupgående rotsystem så behöver du två eller tre kragar på höjden. 

Pallkragar kan du ställa direkt på gräsmattan, men tänk på att du har tillräcklig bredd mellan lådorna så att du kommer emellan med gräsklipparen.

Fler nyheter