Hitta en advokat i Helsingborg

20 oktober 2020 Lily Hansen

Många gånger kan man undvika problem genom att i förebyggande syfte ta hjälp av en advokat och skriva ordentliga kontrakt. En advokat i Helsingborg, Båstad och Malmö kan exempelvis hjälpa till att skriva affärsavtal, äktenskapsförord, samboavtal, testamenten med mera. Länktips: https://www.wagenius.com/ Det fina med ett kontrakt är att det hjälper till att undvika missförstånd och skapar klarhet redan från början.

De flesta advokater är specialiserade på ett eller två ämnen, eller rättsområden som det kallas. Detta då juridik är ett stort och komplext ämne och det är omöjligt att kunna läsa in sig på allt. En advokat eller jurist kan exempelvis ha sin spetskompetens inom brottmål, familjerätt, arbetsrätt, bolagsrätt med flera. 

Det finns även advokater som är specialiserade inom sitt rättsområde som exempelvis en brottmålsadvokat som bara åtar sig klienter inom narkotikabrott, eller en familjerättsadvokat som endast jobbar med vårdnadstvister.

 

Se upp för advokater som arbetar inom många rättsområden

Ska man anlita en advokat är det därför viktigt att man väljer någon som väl kan det område som man behöver hjälp inom. Det finns advokater som åtar sig uppdrag inom vitt skilda rättsområden, men detta blir sällan bra då man omöjligt kan vara bra på flera områden. Dessutom krävs det stor erfarenhet inom varje rättsområde för att en advokat ska bli riktigt skicklig. 

 

 

Advokatsamfundet kan ge namn på advokater

För att hitta rätt advokat kan man vända sig till Advokatsamfundet. På deras hemsida finns advokater listade efter rättsområde och ort. Är man osäker på vilken slags advokat man bör anlita kan man även få enklare rådgivning gratis med tips på hur bäst går tillväga för att reda ut sina eventuella problem. En seriös advokat åtar sig heller aldrig uppdrag om den inte tror att den kommer att kunna utföra arbetet väl. Ofta kan advokaten i de fallen istället rekommendera någon annan. 

Fler nyheter