Få hjälp med din onda rygg

21 juli 2020 william eriksson

Det är lätt att lägga sig ner i soffan och vila när ryggen börjar att bråka. Det känns logiskt på något vis att ta det lugnt och låta musklerna slappna av. Men faktum är att det inte är någon vidare plan för en bättre och friskare rygg. Det är bättre att röra på sig så att man inte stelnar till. När du rör på dig så hjälper du till att skapa cirkulation i kroppen så att musklerna får syre. Kanske känner du att den där ischiasen är på väg tillbaka? Stretcha då försiktigt och se om något händer. Släpper spänningarna är det oftast muskeln som klämmer ihop runt ischiasnerven.

 

Naprapaten kanske kan hjälpa till

Ett bra tips är iallafall att ta kontakt med en kunnig person i ämnet så snart som möjligt. I första hand för att få hjälp förstås, men även för att få klarhet och inte ha ont länge helt i onödan. Kanske är det bara en enkel stretch som behövs? Eller så kan det vara något som ligger snett och behöver rättas till för att man ska bli helt bra igen. Om så inte är fallet så har naprapaten kunskapen att se om hen kan hjälpa till eller om det är en läkare eller någon annan som man behöver. 

 

Vad gör en naprapat?

En av de vanligaste sakerna man hör talas om är att de manipulerar leder. Vilket kan göra att man går från akut smärta till smärtfri på ett ögonblick. Vilket känns lite som magi. Men många kliniker gör så mycket mer än så. Några exempel är: stötvågsbehandlingar som kan behandla exempelvis tennisarmbåge, löparknä och hälsporre. Laserbehandlingar som går på cellnivå och stimulerar läkningsprocessen. Needling är en metod där man behandlar smärta i bindväven. Vill du veta mer? Kika då in på http://www.odenplansryggklinik.se/ som är en naprapat på Odenplan.

Fler nyheter