Brandtätning förebygger att elden sprider sig

17 oktober 2021 patrick pettersson

Få saker är lika förödande som eld. En eld som sprider sig tar med sig allting i sin fart. Få saker kommer undan. På bara en kort stund kan ett helt liv förstöras genom att ens hem brinner ned. Kanske till och med till grunden. Allt vad du äger och håller kärt befann sig i det huset. Och nu är det borta. Eller kanske inte borta, men åtminstone förvandlat till aska. Vilket i princip är samma sak om man tänker efter.

Det finns dock ett knep för att förhindra att elden sprider sig på det sättet. Vad skulle du säga om det fanns en sak som hade kunnat göra att branden höll sig till det utrymme där den startade? Vilket hade underlättat släckningsarbetet, men framför allt att du hade kunnat rädda allt det som annars blir till aska. Det handlar naturligtvis om brandtätning. Ett rum eller en fastighet som utrustats med brandtätning kan vara det som förhindrar en fullständig katastrof.

 

 

Branden tar ingen hänsyn

Oavsett hur försiktig du är med att släcka ljusen där hemma kan du inte skydda dig mot externa och oförutsägbara faror. Du vet till exempel inte om det dyker upp en ny gryningspyroman som det kliar i fingrarna på. Någon som är riktigt klåfingrig med sina tändstickor och som njuter av att se lågorna stiga ur ditt hus. Om du får besök av en sådan person spelar det ingen roll om du har blåst ut stearinljusen när du gått och lagt dig.

Men med hjälp av  brandtätning kan du åtminstone förebygga den allra värsta katastrofen. Du kan på så sätt förebygga spridningen av elden. Det är just spridningen som är farlig. Eftersom det går så oerhört fort. Branden tar ingen hänsyn. Den bryr sig inte om vad som är viktigt för dig. Men brandtätning kan begränsa den.

Fler nyheter