Vi behöver prata känslor

26 september 2019 patrick pettersson
Vi behöver prata känslor

Att våga öppna upp sig och prata är för en del ganska svårt. Frågan är hur man ska gå tillväga för att våga och hur hittar man den rätta tekniken. En del människor kör sina egna race och pratar av sig till en vän eller familjemedlem. För andra kan det behövas en push i rätt riktning så samtalet faktiskt blir av och det kan behövas en utomstående för att lättare öppna sig och prata. Vilka är de som behöver prata av sig? Alla människor i alla åldrar behöver lätta på sitt hjärta.

 

 

Börja i tidig ålder

 

Varför inte börja i tidig ålder så det blir mer av en vana att prata om sina problem. För vi klarar oss inte utan att ventilera av oss våra bördor vi bär på. En viktig grupp att fokusera på är barn och deras mående. Det finns pedagoger och samtalsterapeuter man kan få hjälp av om ens barn mår dåligt. Bor man i området runt sörmländska kusten så finns det hjälp att få med vägledande samtal i Nyköping. Man kan få hjälp med sin föräldrarelation till barnet så man vet hur man kan vägleda barnet. En god relation till ens barn gör livspusslet mycket lättare.

 

Känsliga barn behöver lite extra omsorg

 

Det finns barn som har det svårare än andra och finner stor tröst hos en hjälpande hand. Barn som är extra känsliga eller har starka känslor kan få bukt med sina problem bara man börjar prata mer öppet. Då passar det fint att prata med någon som har en stark intuitiv kraft och kan läsa barnet för att få fram information. Alla barn bör få en chans till en god hälsa och lära sig att våga prata om känslor. Det är upp till oss vuxna att ge barnen den förutsättningen för att trygga en god framtid.

Fler nyheter