Vad är en entresol?

12 september 2022 Helen Johansson

editorial

Lägg till extra utrymme

Om du är på marknaden för ett nytt hem har du förmodligen stött på termen ”entresol” Men vad är en entresol? Enkelt uttryckt är en entresol ett mellangolv mellan första och andra våningen i en byggnad. En entresol innehåller vanligtvis inga rum och används som förvaringsutrymme eller som stöd för en mezzanin. I det här blogginlägget tittar vi närmare på entresoler – deras historia, deras fördelar och varför allt fler väljer att bygga bostäder med entresoler.

Även om entresoler har blivit populära först på senare år har de faktiskt en lång historia. Ordet ”entresol” kommer från det franska ordet ”entre-sol”, som betyder ”mellan marken och andra våningen” Entresoler var vanliga på medeltiden, då riddare använde dem för att förvara sina rustningar och vapen. Faktum är att många slott fortfarande har entresoler i dag!

image

Skapa känslan av ett rymligare hem

Det finns många fördelar med att ha en entresol i ditt hem. Först och främst kan de ge extra förvaringsutrymme. Om ditt hem saknar garderobsutrymme eller om du helt enkelt har för mycket saker kan en entresol vara den perfekta lösningen. Entresoler kan också användas för att skapa en mezzanin – en plattform som har utsikt över första våningen i en byggnad. Mezzaniner används ofta som sovrumsloft eller kontorsutrymmen. De kan också förvandlas till mysiga läshörnor eller lekplatser för barn.

En annan fördel med entresoler är att de kan få ditt hem att kännas rymligare. Genom att skapa en extra nivå mellan första och andra våningen kan du få ditt hem att kännas större och mer öppet. Dessutom kan entresoler öka värdet på ditt hem. Om du någon gång bestämmer dig för att sälja din fastighet kommer potentiella köpare att bli imponerade av den unika funktionen.

Som vi nämnde tidigare blir entresoler alltmer populära bland husägare – och det är av goda skäl! Tack vare deras många fördelar väljer fler och fler att bygga hus med entresoler. Om du överväger att lägga till en entresol i ditt hem hoppas vi att det här blogginlägget har varit informativt och användbart. För mer information kika gärna in på https://www.svelag.se/entresol/ för hjälp med ditt nästa hemrenoveringsprojekt. Tack för att du läste!

Fler nyheter