Vackra golv lyfter ditt hem

17 april 2020 william eriksson
Vackra golv lyfter ditt hem

Snygga tapeter, trendiga väggfärger och inredningsdetaljer i all ära – men få saker kan lyfta ett hem lika effektivt som riktigt vackra golv. Golven har stor betydelse för vilken känsla ditt hem förmedlar, och hur andra uppfattar ditt hem när de kommer på besök. Lika mycket som ett välvårdat golv kan höja värdet på din bostad, kan ett gammalt och slitet golv sänka det. Vill du fräscha till dina golv finns många möjligheter att välja mellan. Att lägga nytt är förstås alltid ett alternativ, men har du redan trägolv av bra kvalitet gör det oftast susen att slipa av dem och behandla dem för att ge dem helt nytt liv.

 

Golv kan behandlas på olika sätt

När man talar om behandling av golv tänker kanske de flesta först och främst på gedigna trägolv alternativt parkettgolv. Och visst är det vanligast att man behandlar just de golven, men faktum är att man även kan behandla trötta gamla plastgolv och linoleummattor på ett enkelt sätt. Ett trägolv eller ett parkettgolv kan slipas av och sedan oljas, vaxas eller målas för att få till en både vacker och slittålig yta. Golv av plast eller linoleum bör förstås inte slipas, men kan däremot poleras upp med en skyddande ytbehandling som gör golvet både blankare och mer motståndskraftigt mot repor, fläckar och övrigt slitage. 

 

 

Gör det själv eller anlita ett proffs

Är du någorlunda händig går det alldeles utmärkt att såväl slipa som behandla dina golv på egen hand, men det kräver en del arbete och kan vara lite omständligt under tiden det pågår. Många väljer därför att anlita en professionell golvfirma istället. Behandling golv i Stockholm kan exempelvis göras av Sundbybergs Golv & Reparationer AB – en välkänd firma med lång erfarenhet och många nöjda kunder. Fler förslag på proffsiga golvfirmor får du enkelt genom en snabb sökning på nätet. 

Fler nyheter