Tandläkare i Östersund ger goda råd till gottegrisar

15 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Jämtland är ett trevligt landskap, med otroligt vacker natur. Många frisksportare och friluftsmänniskor söker sig till Östersundstrakten i jakt på ett fridfullt liv med många och långa skogspromenader. Ett litet smolk i bägaren är att staden även bjuder på riktigt goda hembakta kolor.

Självklart finns många olika leverantörer av hembakt kola. Men just i Östersund är den lokala varianten lite extra smarrig. Som tur är finns det även riktigt bra tandläkare i Östersund, som http://www.bjorktandhalsa.se/. Så du som fallit för den sega frestelsen kan lätt kontrollera att du inte fått in Karius och Baktus i munnen på kuppen.

 

Tandläkaren rekommenderar inte sega kolor till gamla lagningar

Tyvärr kommer nog din tandläkare säga åt dig att det där med sega kolor är en mindre bra idé, i alla fall om du har äldre lagningar i munnen att ta hänsyn till. I dag klarar den moderna tandvården av att laga tänder betydligt bättre än de gjorde förr, men många människor har naturligtvis kvar sina gamla lagningar.

Då kommer du ha mycket att tjäna på att välja bort de goda hembakta jämtkolorna. I värsta fall kan hela lagningen fastna i kolan. Visserligen kommer du få en mycket bättre lagning av tandläkaren vid ditt nästa besök, men det kan ändå ses som en onödig utgift.

 

tandläkare

 

Borsta tänderna och njut av skogen i Östersund

Bättre är att helt skippa sötsakerna och ge dig ut i den söta naturen i stället, precis som du hade tänkt från början. Följ tandläkarens alla rekommendationer, så slipper du gå runt i skogen med tandvärk och kan njuta av den jämtländska naturen fullt ut.

Om du blir sugen på något gott, finns dessutom ett helt skafferi i skogen fullt av läckerheter som tandläkaren godkänner. Blåbär, björnbär, hjortron, ja till och med granskott kan smaka smaskens när du är ute på vandring. God tur!

Fler nyheter