Slarva inte med bilservicen

21 juli 2020 william eriksson

Att äga bil innebär flexibilitet, frihet och möjligheten att ta sig i princip var som helst, när som helst. Men det innebär också en hel del kostnader för underhåll, reparationer och service. Inte det roligaste att lägga pengarna på förstås, men desto mer nödvändigt för att hålla bilen i bra skick. Många ryggar tillbaka när servicelampan i bilen tänds och gruvar sig för hur många tusenlappar som kommer rinna iväg denna gång. Och visst är det kostsamt med bilservice – men som tur är behövs det inte göras särskilt ofta. En service per 3000 mil du kör alternativt en gång per 12 månader räcker oftast. 

 

Vad ingår i en standardservice?

En vanlig bilservice inkluderar i regel påfyllning av olja samt byte av oljefilter, inspektion av bilens samtliga lampor, noggrann kontroll av bromsar, elektronik och däck och slutligen en utförlig inspektion av motorn. En provkörning ingår också, vid vilken man testar bromsarna samt bilens körförmåga. Ofta kontrolleras också bilens vindruta och övriga rutor för att se så att inga skador finns. Innehållet i en service kan variera lite beroende på både verkstad och bilen i fråga, men ovanstående moment ingår som regel alltid. 

 

Hitta en verkstad nära dig

Bilverkstäder finns det gott om i Sverige, och det är sällan något problem att hitta en tid hos någon när det blir dags att boka in en service. Bilreparation i Tyresö kan t ex bokas in hos Mekonomen Bilverkstad. En fullskalig verkstad som utför både service, däckbyten och reparationer av alla slags bilar. Håller du till någon annanstans i Sverige? Kika in på nätet och gör en snabb sökning där. På så sätt får du enkelt och smidigt fram vilka bilverkstäder som ligger närmast dig. Komplett med adresser, kundrecensioner, hemsidor och kontaktuppgifter. Boka in din nästa bilservice idag, och försäkra dig om att du färdas tryggt och säkert på vägarna. 

 

Fler nyheter