Säkerhetsplomber för säkra transporter

08 augusti 2019 patrick pettersson
Säkerhetsplomber för säkra transporter

Säkerhet är viktigt och såklart även vid transporter. Varför? Säkerhetsplomber skyddar dina varor under transporten genom att förhindra möjligheter till stöld och manipulering av gods. Det är inte bara en trygghet för den som ska transportera utan även för mottagaren. 

Det engelska ordet är security seals, vilket kan vara bra att veta vid internationella transporter. Utöver att skydda mot stöld och manipulering så bidrar säkerhetsplomber till att minska risken för smuggelgods. Dessutom förhindrar det lastning av vapen och sprängmedel.  

 

 

Olika klassificeringar beroende på last

 

Det finns olika typer av säkerhetsplomber. Beroende på vad som transporteras kan det vara bra att anpassa säkerheten. Den enklaste plomberingen är en indikativ säkerhetsplomb som avser att markera om någon mixtrat med lasten. Den varianten kan klippas av med vanlig sax eller brytas av förhand. 

Nästa steg är plomber som kräver mer för att kunna brytas. Den typen kallas säkerhetsplomb och går att ta bort med enklare verktyg men inte med bara händerna. Högsäkerhetsplomber är betydligt svårare att bryta upp. På denna nivå krävs det bultsaxar och starka avbitartänger. Tänk därför att det är bättre att investera i en plomb med högsta känsligheten om ditt gods är extra skyddsvärt.

 

Hur ska du tänka när du väljer säkerhetsplomb?

Är du osäker så är det bästa att prata med experter som kan hjälpa dig att välja rätt. Det grundläggande är att ta reda på vilken typ av last som måste plomberas. Tänk sen på att temperaturen spelar roll. Vissa säkerhetsplomberingar klarar högre värme eller låga temperaturer. 

Ytterligare en faktor är hur länge godset ska vara oövervakat. Risken för försök till inbrott ökar ju längre godset lämnas utan tillsyn. Det finns speciella logistikkrav vilket gör att det är nödvändigt att ta reda på vad som gäller för det gods du ska transportera. Tänk på att transportera ditt gods säkert för dig och för mottagaren.

Fler nyheter