Renare och fräschare än du trodde var möjligt

20 april 2020 william eriksson
Renare och fräschare än du trodde var möjligt

Alla har inte samma syn på vad ett välstädat hem eller en nyskurad arbetsplats är. Somliga tycker att ett tunt dammlager på datorskärmen är helt ok, medan andra får panik av varje liten smula på frukostbordet. Delvis är det en fråga om den uppfostran du fick som liten förmodligen, men det finns miljöer där din personliga uppfattning inte spelar någon roll. I en operationssal till exempel, eller i laboratoriemiljö. 

 

När hygienen räddar liv

Under våren 2020 lärde sig alla att tvätta händerna ordentligt. Det finns tillfällen när detta verkligen blir livsviktigt i stor skala. För många är det sedan länge vardag. Detta gäller inte bara inom sjukvården. Även om många ser framför sig hur kirurger tvättar händerna och får hjälp med kläder och desinficering. Är du verksam i restaurangkök eller som tatuerare vet du också att renlighet och sterilisering av verktyg är A och O. Ta med dig detta om du funderar på hemstädning eller kontorsstädning i stockholm. Ställ gärna frågor om vad som är rimligt, vad som hör till grundutbudet och vilka tillval du kan göra. Det är stora skillnader mellan arbetsplatser, även mellan olika kontor. Det har givetvis att göra med vilka som rör sig där på dagarna, finns en kundtjänst eller reception dit allmänheten har tillträde? Delar ni lokaler, hissar eller lunchrum med andra? Finns det någon med allergier eller sjukdom som kontorsstädningen behöver ta hänsyn till?

 

 

Grundlig eller ytlig rengöring

Allmänt så gäller att en god vardagsstädning emellanåt behöver kompletteras med grundligare insatser. Att storstäda innebär ofta fönsterputs, rengöring inne i garderober och köksskåp, kanske kyl och frys får sig en omgång också? På arbetsplatser har många en god nivå vanligtvis, men det är lätt hänt att  man glömma förråd och utrymmen där personalen inte vistas så ofta. Glöm inte de rum där papper och printer finns exempelvis.

Fler nyheter