Pistmaskin och hoppbacke – nytt hopp för skidanläggningarna

25 maj 2022 william eriksson

editorial

Under corona-pandemin hade många företagare vars verksamheter var knutna till turismindustrin stora svårigheter. Även akuta investeringsbehov fick skjutas på framtiden när de betalande besökarna uteblev. Men nu går Sverige mot nya tider.

Alltså är det dags att se över utrustningen du använder i din verksamhet. Om du till exempel driver en skidanläggning är företagets pistmaskin bland det första du ska kolla in. Sannolikt har den stått oanvänd några säsonger. Fungerar den ens fortfarande?

Pistmaskin fixar bra backar till återvändande skidåkare

Ingen behöver sannolikt förklara för dig varför en pistmaskin är helt oumbärlig för Sveriges skidanläggningar. Du driver trots allt en skidanläggning. Du är väl medveten om att även om Sverige har stora snöchanser på vintrarna, måste snön i backarna göras i ordning för att det ska gå att åka i dem.

Och nu när landets skidåkare ska ge sig ut i backarna igen i stora grupper, så kommer konkurrensen mellan skidanläggningarna fortsatt vara hög. Även om affärerna kommer bli bättre än under pandemin, gäller det att profilera sig gentemot konkurrenterna. Särskilt eftersom du behöver ta igen de senaste årens brakförluster.

 

pistmaskin

 

Det finns hopp för hoppbackar

Kanske ska du inte bara satsa på nyinvesteringar i utrustning som pistmaskiner. En helt ny hoppbacke kanske kan vara det som får just din skidanläggning att sticka ut i konkurrensen. Att amatörer får tillfälle att hoppa skidhopp är ändå rätt sällsynt, och det finns nog många som är sugna på att ge det ett försök.

För den skidanläggningsdirektör som är modig nog att satsa på en hoppbacke finns det allt hopp i världen om att göra succé bland landets skidåkare. Se bara till så att du samtidigt satsar på adekvat säkerhet. Och instruktörer. Och sjukvårdare. Det är ändå rätt svårt att hoppa skidhopp, särskilt om det var ett tag sedan man stod på skidor alls.

Fler nyheter