Många vill hyra teleskoptruckar i Lund

28 november 2020 jonas olsson

Teleskoptruck är en anläggningsmaskin som man kan ha mycket nytta av inom byggbranschen. Den hanterar material på ett utomordentligt bra sätt. Genom att lasta tunga packlårar eller annat material som förekommer inom bygg och lastning har man en sjusärdeles god hjälp. Som ordet antyder är trucken utrustad med ett slags teleskopliknande utseende. 

Den teleskopiska bom maskinen är utrustad med ger maskinen en lång räckvidd både när det gäller att kunna sträcka sig uppåt men också på bredden. Det går alltså lätt att komma åt material  även om det står lite eländigt till. Möjligheten att verka både fram och tillbaka likaväl som uppåt och neråt gör den behändiga teleskoptrucken till ett fantastiskt arbetsredskap. Det är en av anledningarna till att man kan hyra teleskoptruckar i lund.

 

Kärt barn har många namn

Den här typen av motordrivet fordon som används vid anläggningar och speciella uppdrag inom entreprenad, kallas ibland för entreprenadmaskin. Under detta begrepp används en anläggningsmaskin också när det gäller markarbete, rivningsarbete, godshantering av alla de slag och även vid nybyggen, jordbruk eller när man underhåller vägar. Maskinen i sig är klassad som traktor eller motorredskap och bör därför framföras enligt de regler som gäller den typen av fordon.

 

 

Användningsområden 

Förutom att lasta och lossa gods kan man använda teleskoptruckar till att flytta undan schaktmassor och att röja snö. Den fungerar som en liten mobilkran och kan användas för olika ändamål beroende på vilket av alla redskap som monteras på fästet. 

Listan är lång över de redskap som finns att tillgå. Vad sägs om pallgafflar, skopor och snöblad, personkorgar för att lyfta människor i  vilket gör att den kan ersätta en skylift, balgripar för att, som ordet antyder, lyfta höbalar, foder eller gödsel inom jordbruket. Denna lilla maskin kan tyckas vara oumbärlig för alla som håller på med tunga lyft och arbeten som innebär lastning.

Fler nyheter