LPG gasol ger självständighet

30 januari 2021 jonas olsson

Hur då, tänker du kanske, men med flaskgasol kan du till exempel laga mat även utan ström. Du kan ha med dig LPG gasol på semestern eller till fritidshuset, när du ska ut i naturen och campa eller vill dra dig undan civilisationen. Strömlösa stugor är väl inget att ha, tänker många, men det är en total avkoppling att vara nära naturen, oavsett om det är ett skjul eller en lite finare koja det handlar om. 

 

Bara ta det försiktigt 

Flaskgasol, LPG gasol eller Liquified Petroleum Gas, som det betyder, ska hanteras med stor försiktighet och omsorg, för det är en brännbar gas, och den är giftig. Man får inte ställa en flaska under grillen utan den ska stå en bit därifrån, och man får inte lägga flaskan ner, den måste stå upp. Lite sådana försiktighetsmått är nödvändiga, men annars är det ett härligt, strömlöst alternativ. 

 

 

Frihet och valfrihet 

Friheten med LPG gasol är ju också en valfrihet, för man kan göra det mesta även i en stuga utan ström, eller om det blir strömavbrott. Förr fick man låta bli att laga mat om där inte fanns en vedspis i närheten. Med våra moderna bekvämligheter klarar vi oss inte så länge om strömmen försvinner, för vi är uppkopplade för det mesta. Gasol är perfekt att ta till om det händer något ovanligt, så att vi måste laga mat utan elektricitet. 

Med LPG gasol kan man också fixa uppvärmningen av festtältet eller uteplatsen. Exempelvis restauranger utnyttjar gasol för att deras gäster ska kunna njuta av att sitta ute och äta även sent på hösten eller tidigt på våren. Gasol kan till och med användas för att bränna bort ogräs, men då är det en speciell sorts gasol. Det är en användbar uppfinning, den där flaskgasen, och den kommer väl till pass i diverse olika sammanhang.

Fler nyheter