Ljusare tillvaro med led lampor

28 april 2021 william eriksson

Är du en av de lyckligt lottade med stora fönster som släpper in mycket ljus? Det naturliga ljuset får rummet att se ännu finare ut, dessutom kan man ta fantastiska bilder i det. Under dygnets timmar där du får det naturliga ljuset behöver du knappt ha någon annan lampa tänd. När det nu går mot skymning, det är då lamporna tänds i hemmet. Ögonen har hela dagen fått njuta av det naturliga ljuset, nu är det viktigt lamporna lämnar ifrån sig ett behagligt ljus. 

En del lider av att vara ljuskänsliga och ögonen mår inte bra i en del ljus. Har man det så måste man såklart anpassa ögonen till det ljuset man behöver. Det finns olika sken i både varma och kalla lampor. Det kan även spela roll på inredningen, till exempel vilken väggfärg man har. Den ena passar bättre till kalla färger och den andra till varma. 

Billigare lampor i längden

Många har som vana att ta det billigaste som finns i affären. Men när det kommer till lampor ska man inte göra det. Halogenlampor är ofta billigare på marknaden, däremot är de dyrare i månadskostnaden. Vill man ha ett billigare alternativ månadsvis, då ska man helt klart välja led lampor. Dessa finns i olika sken och styrkor. De kostar lite mer i inköp, men är billigare i drift, plus håller betydligt längre. 

Det finns fler fördelar med att använda sig av led lampor, till exempel så blir de inte varma. Trots att de står på en hel dag kan man sedan lägga handen på dem utan att bränna sig. Risken för en brand minskar och det lämnar inga fula brännmärken runt den. Led lampor kan man använda både utom- och inomhus. Det är tryggare att ha en led lampa i ett stall än vad det är med halogenlampa. 

Fler nyheter