Kötthandel i Stockholm

14 september 2020 Lily Hansen

Ibland talar man lite lustigt, och faktiskt kanske till och med nedvärderande, om “köttmarknaden” på Stockholms klubbar och barer. Det liknas vid en plats där man suktar efter människors kroppar – ett sökande där det är först till kvarn och man behöver slåss om det mest smakrika och saftiga köttet.  

Det blir för många ett ganska tveksamt sätt att se på nattlivet i Stockholm. En bättre köttreferens är den rent bokstavliga som handlar om kötthandel i Stockholm. För det finns faktiskt många exempel på när man vill unna sig lite extra fint och gott kött. Till exempel om man firar någonting, kanske en konfirmation eller ett bröllop. Eller så är det bara en sån där förbaskat härlig och solig dag och du vill unna dig att stå vid grillen denna ljumma kväll.  

Då duger förstås inte vilket kött som helst. Det ska bara det bästa köttet i Stockholm. Några Eldorado-produkter eller danskt fläsk från ICA är som att svära i kyrkan. Enbart de bästa kötthandlarna i Stockholm ska få leverera din kvällsmat.  

 

Kött för alla smaker

Det som är så speciellt med kötthandlarna i Stockholm är att man ofta kan köpa särskilda köttlådor. Då får man en låda kött på 5-10 kilo som inkluderar bland annat saftiga saker som fläskkarré, entrecote, nötfärs och klassiska hamburgare. Men för den som har lite mer tidsbrist eller är ute efter något specifikt finns såklart även pannfärdiga produkter som tillagas snabbt och enkelt.  

Detta är en betydligt trevligare bild av köttmarknaden än den som på ett elakt sätt beskriver nattvimlet på Stockholms klubbar under de sena nätterna. Är du verkligen ute efter “kött”, så rekommenderas istället att du beställer hem en ordentlig sommarlåda och unnar dig sköna grillmiddagar i trädgården. Bjud in grannskapet på grillfest. Är det någonstans det blir “köttmarknad”, så är det runt din grill med sådana produkter. 

Fler nyheter