Kör mot ålderdomen, leende i dina mc-kläder

03 augusti 2021 Mikael Barani

Söker du också enkelhet i livet? En lite mer avskalad tillvaro där man kanske inte har så mycket men uppskattar det man har.
Då är du inte ensam. Långt ifrån.
Vi är många som försöker styra vårt liv åt just det hållet – det mer essentiella.

Ingen kris i sikte

Gissningsvis är det så att allt fler av oss längtar efter en mer avskalad tillvaro som svar på all den bekvämlighet som vi är omgivna med.
Det har helt enkelt blivit för mycket av det goda, något som har visat sig ha sina baksidor och nackdelar.
För vi människor är trots allt sprungna ur kampen och bristen. Att göra mycket med lite är vår melodi. Kanske är det därför vi inte gör särskilt mycket alls när vi nu lever i ett överflöd.

Det är nästan som att alla de saker som vi har tynger ned oss. De förankrar oss och skapar en sorts gravitation som håller oss fjättrade.
Inte undra på att fler och fler mår allt sämre – vi har fastnat i våra liv, bokstavligen.

Kanske är det därför vi också har begrepp som 40-årskriser. Plötsligt inser man att döden en dag kommer att komma och att man inte har hur mycket tid på sig som helst.
Det är då man skaffar båge, mc-kläder och åker iväg med blondblekt hår ut på vägarna.

Inget fel i det men visst vore det skönt om man istället för att fly från något reste till något.
Har man redan bekantat sig med sin dödlighet tidigare i livet är chansen stor att man gör det senare, istället för att få panik och försöka ta sig ur sitt vardagliga liv.

Genom att då och då i livet göra upp med oss själva, städa ur hemmet och rensa bort gammalt så ser vi också till att dö för vårt förflutna.
Det är sådana som symboliska handlingar i vardagen som gör ålderdomen till en njutning.

Fler nyheter