Jobb inom besöksnäringen

21 juli 2020 william eriksson

Många har testat att jobba som servitör, bartender eller hotellstädare. Kanske blev det bara en säsong eller ett sommarjobb, eller så blev det början på en karriär. Det finns många typer av arbetsuppgifter inom branschen. De flesta kräver att du trivs med människor, är social och flexibel. Ofta är du ju med och förverkligar någon annans dröm; en resa, en vistelse på ny ort eller en gourmetupplevelse. Det är inte alla som har vad som krävs. 

 

Uthållighet och uppmärksamhet

För att lyckas som reseledare är det viktigt att vara beredd att ta ansvar. Du kan exempelvis vara ansvarig för en busslast med ovana resenärer. De behöver ta en paus ibland, de behöver mat och vatten och lagom mycket information från dig. I de flesta fall flyter allt på utan problem, men det kan ju hända att människor blir sjuka eller stökiga. Det är en bra idé att börja med en gymnasieutbildning eller yrkesskola för att lära sig grunderna, men det är lika vanligt att lära sig jobbet hos någon av de stora researrangörerna. Är din vision att bli receptionist, kolla om det finns några öppningar hos http://malarohotell.se/ eller andra boenden nära dig. 

 

 

Rum och frukost

Kanske fick du möjlighet att resa som ung och komma ut i världen, eller så växte du upp långt ifrån Stockholm och minns hur fint det var att som liten bo på hotell i Ekerö med dina föräldrar. Om det var ditt första möte med denna typ av boende så fick du förhoppningsvis ett varmt leende redan i receptionen. Självklart ska varje gäst bemötas som en unik person med unika behov, även om de flesta av oss nog är rätt lika varandra; vi vill ha valuta för pengarna och vi har ofta redan bildat oss en uppfattning eftersom vi har läst om boendet på nätet – en utmaning för personalen.

Fler nyheter