Få utfört protetik i Stockholm

10 juni 2022 Lily Hansen

Att ha god tandhälsa är en ynnest. De flesta i Sverige har goda förutsättningar för detta. Fluortanten som kom med sköljning för tänderna en gång i veckan på sjuttiotalet lade en god grund för medvetenheten om tandhälsa. Alla vet väl också hur viktigt det är att borsta tänderna och att inte småäta mellan måltiderna. 

Tänderna kan dock råka ut för fysiska skador, eller också kan det visa sig att en lagning som gjorts tidigare inte har skyddat tanden på bästa sätt. Då kan det behövas protetik. Du tänker kanske: “Vad i hela världen är protetik?” Jo, gamla tiders löständer kan ge dig en ledtråd. Dessa var nämligen en typ av protetik.

 

Protetik kan ha många former

Även idag kan man faktiskt få löständer. De är av mycket modernare utformning nuförtiden och sitter stabilt på plats i munnen. Det är ingen risk att de ramlar ut när du biter i ett äpple. Andra typer av protetik är tandkronor och implantat.

En tandkrona kan tillverkas av olika typer av keramiska material. Läget i din mun avgör vilket som är bäst att använda. De starkaste tandkronorna görs av zirkoniumoxid. I framtänder som syns mycket kan man använda translucent zirkonium som liknar de naturliga tänderna.

 

protetik stockholm

 

Tandimplantat sitter säkert

Om man väljer att använda ett tandimplantat istället, så fästs det skruvar av titan i käkbenet. Skruvarna kommer att fungera som konstgjorda tandrötter. Titan är ett material som har en unik förmåga att växa fast i käkbenet. Det kommer att sitta där stadigt, för alltid. På titanskruven kan man sedan fästa en tandkrona. 

Oavsett vilken typ av tandersättning som skulle kunna vara aktuell för dig, så kan du gå in på https://bluedent.se/avtagbar-protetik-2/ för att hitta protetik i Stockholm. De kommer att börja med en grundlig undersökning för att sedan diskutera lämpliga alternativ med dig. En sak är säker. Du kommer att få ett vackert leende.

Fler nyheter