Experter på flugbindning i Göteborg

27 november 2020 jonas olsson

I många filmer visas hur farfar sitter med sitt barnbarn och binder flugor till fisket. Det är ett hantverk där de som är riktigt kunniga till och med kan se vem som har bundit vilken fluga på materialet man valt och hur man har bundit flugan.

Gör man bara en enkel sökning på internet kan man hitta mängder av material för flugbindning. Det finns olika typer av material och även färger, tjocklekar och kombinationer i all oändlighet. Som ett godisbord för den kunnige, men för den ovane kan det lätt kännas övermäktigt och förvirrande. För vilket ska man välja till vilken fisk och vilken kombination kommer fungera bäst?

 

Kurser och kunskap

Om man är intresserad av att börja binda flugor själv så finns det mycket kurser och expertis som man kan ta del av. Flugbindning i Göteborg kan man köpa material till och få tips om hos exempelvis https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugbindning/.

Det är också i butiker som är proffs inom flugbindning som man kan få tips om klubbar, resor och annat som man vill och behöver få information om när det kommer till flugfiske. Därför är det en god idé att välja en sådan butik åtminstone när man är i början av sin fiskekarriär.

 

Det rätta underlättar

När man ska fiska är det viktigt att man vet vilken fisk man har tänkt sig att fånga. För det är olika flugor beroende på den fisk man vill dra upp. Väljer man fel kan man få kämpa eller så får man aldrig upp den man vill. Därför har också många fiskare hela lådor fulla med olika typer av flugor beroende på vilket vatten och vilken fisk man väljer.

Ta gärna hjälp av butiken och andra flugfiskare för att få hjälp att välja rätt. Det kan även vara klokt att köpa färdiga flugor först.  

Fler nyheter