Ett minireningsverk gör underverk

13 mars 2022 Lily Hansen

editorial

Det är toppen att kunna installera ett minireningsverk. Det gör man relativt lätt på tomten vid sin sommarstuga. Då renas avloppsvattnet och man har ett eget litet reningsverk på tomten. Det brukar vara komplett med allt man behöver och måste bara installeras av någon som är behörig.

Det funkar lika bra vid ett åretrunthus om man bor lite avskilt och inte har tillgång till ett kommunalt avloppssystem. Att ordna sitt eget reningsverk blir då nödvändigt. Så oavsett om man är villaägare eller äger en sommarstuga kan man behöva ett minireningsverk.  

Bra exempel på minireningsverk

Ett exempel på hur små reningsverk kan se ut hittar du på den här länken: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/. Det lönar sig att ta en ordentlig funderare på hur man vill att allt ska fungera. Vet man inget innan gör man mycket klokt i att sätta sig in i det hela. 

Det går bra att låta någon göra en inspektion av ens projekt. Det görs oftast helt kostnadsfritt. Då kan man även få en offert på vad både ett reningsverk och en installation skulle kosta. Det gör det lättare att ta beslut om den ekonomiska delen är tydlig och klar.

 

Minireningsverk

 

Att välja reningsverk kan vara lite klurigt

Att välja vilket minireningsverk man vill ha kan vara som att försöka ta sig fram i en djungel. Det finns en hel del att välja mellan. Det kan kännas övermäktigt att ta på dig den uppgiften själv. Då är det skönt att få hjälp av de som är experter på området. Sedan kan man lättare ta beslut.

Det finns idag biologiska reningsverk. De har ofta en hög slamlagringskapacitet, vilket gör att de även är luktfria och har en skonsam inverkan på all slags miljö. Man behöver tömma sitt minireningsverk på slam en eller några gånger om året. Det beror på hur mycket man vistas där.

Fler nyheter