DHL ser till att paketen levereras till rätt plats i rätt tid

27 augusti 2020 Cecilia Olsson

När man ska skicka ett paket så är det viktigt att man är noga med att fylla i korrekta uppgifter, framförallt när det kommer till mottagaren, och man ska även se till att packa paketet riktigt. Eftersom paket transporteras på alla möjliga sätt, såsom via tåg, bil, lastbil, båt och flyg så ska man se till att paketets innehåll klarar stötar, tryck och vibrationer.

Det är viktigt att använda sig av en bra låda, påse eller kartong för att den inte ska riskera att gå sönder så att innehållet åker ut. När man packar något ömtåligt bör man ha bubbelplast eller något liknande som man kan skydda innehållet med och man ska alltid se till att lådan är helt fylld så att den inte kollapsar under tyngd från andra paket. Man kan fylla ut lådan med exempelvis kraftpapper, uppblåsbar paketering eller Polyetylenskum. Ska man endast skicka textilier eller sådant som är lätt och inte riskerar att skadas av stötar och vibrationer så kan man packa i exempelvis en postpåse eller vadderad påse. 

Något annat som är viktigt är att välja ett pålitligt fraktbolag som kan leverera paketet till dess destination. DHL är ett av de mest framstående fraktbolagen i världen. De är kända för sina högklassiga leveranstjänster och punktlighet, både när det gäller inrikes- och utrikesleveranser.

Om man vill skicka paket med DHL och dessutom få extra bra pris på sin leverans så är det en god idé att boka den via Paket.se. Där kan man enkelt få fram det bästa priset eller den snabbaste leveranstiden på sitt paket genom att fylla i dess mått, vikt samt avsändare och mottagare. Paket.se kan tack vare sin frekventa bokning av leveranser hos DHL samt egen kundtjänst erbjuda extra förmånliga priser. 

När man har fyllt i sina uppgifter och valt det alternativ som passar bäst så är det bara att lämna in paketet till ett ombud, eller vänta på att det ska hämtas upp om man har bokat det. Sen är det bara att luta sig tillbaka och låta DHL sköta resten.

Fler nyheter