Det permanenta livet i stugan som kräver en uppdaterad avloppsanläggning

30 december 2020 Mikael Barani

Det går inte att förneka att 2020 har varit ett utmanande år. Många av oss har satts på hårda prov och där det finns utmaning finns det även utveckling. När saker och ting inte länge går att göra på samma sätt som de ”alltid har gjorts” – i varje fall ur vårt perspektiv – så gäller det att anpassa sig.

Livet på landet

Samtidigt så föds det också nya möjligheter mitt i allt detta omtumlande och jobbiga. Det finns tillfällen som har dykt upp som inte hade funnits om det inte vore för just det 2020 som vi har haft. På något sätt känns det som om att det värsta är bakom oss, i varje fall för många av oss, och det gäller att blicka framåt.
För hur många här kommer inte att fortsätta ta möjligheten att arbeta hemifrån, även under 2021. Det är trots allt en tillvaro som väldigt många har upptäckt att de trivs med.

Kanske är det så att vi nu kommer att få se landsbygden få en renässans? När vi inte längre är bundna till staden för att snabbt kunna ta oss till jobbet så kanske det lockar att stannar kvar i stugan lite längre. Till slut kanske vi inser att vi faktiskt inte behöver boendet i staden och kan skära ned på kostnaderna.

Vips så har vi fått mer pengar, och kanske då också tid, över till annat. Till exempel att börja uppgradera den där stugan lite. Bland annat så fins det många moderna avloppsanläggningar som gör livet lite enklare för den som bor ute på landet.
För även om man kanske inte vill göra om för mycket av torpet så går det ändå att prickskjuta vissa saker som man verkligen vill lyfta standarden på. Det är sådant som lönar sig i längden om man har tänkt att bosätta sig permanent utanför stadens bekvämligheter.

Fler nyheter