Bygga padelbana i Sverige

28 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Padel har under de senaste åren blivit en mycket populär sport i Sverige. Sporten har dock funnits länge, fast mest varit populär i andra länder. Padel uppfanns redan 1969 i Mexiko och har sedan dess spelats flitigt i Spanien, Argentina och Chile, bland annat. Det finns olika teorier kring hur padel till sist letade sig till Sverige, men man tror att det till stor del beror på att många svenskar åker på semester till Spanien och på så vis kommit i kontakt med sporten. 

År 2020 var året som padel verkligen exploderade i Sverige. Det verkade som att alla spelade och padelbanor poppade upp som svampar över hela landet. Det var till synes influencernas favoritsport och det fanns otaliga inlägg om padel på alla sociala medier. 

Idag finns även flera padelkollektioner, med kläder speciellt framtagna för att bäras när man utövar sporten. Kollektionerna innehåller allt från tröjor och toppar till kjolar och skor. För den extra modemedvetna finns även möjlighet att matcha sitt padelrack med sina kläder. 

 

bygga padelbana

 

Fortsatt stort

Intresset för padel har varit enormt och svenskarna har verkligen tagit emot sporten med öppna armar. Intresset verkar inte svalna trots den stora exponeringen, snarare tvärtom. För den padelsugne kan det vara svårt att boka banor och det är mycket högt tryck på padelbanorna. 

En lösning kan vara att bygga padelbana, både för kommersiellt och eget bruk. Med en padelbana på tomten kan du när som helst öva på din teknik, utan att behöva ta hänsyn till tider och andra bokningar. Det finns möjlighet att bygga både singel- och dubbelbana, så att du kan anpassa din anläggning efter behov. 

Eftersom sporten uppfanns på varmare breddgrader är banorna inte alltid anpassade efter svenskt klimat. När du bygger egen padelbana är det viktigt att välja en leverantör som förstår klimatet som banan kommer att byggas i. 

Fler nyheter