Boka taktvätt i Lund som förlänger takets hållbarhet

27 december 2020 Cecilia Olsson

Det kan vara lätt att tänka att en taktvätt inte kan vara så viktig, det blir väl ändå rent när det regnar!? Men riktigt så fungerar det dessvärre inte, utan en tvätt är faktiskt något som kan förlänga takets livslängd markant eftersom det tar bort sådant som bryter ner dess yta. Påväxt i form av till exempel alger, mossa och lav kan orsaka riktigt kostsamma skador om de får växa fritt på taket. 

Så vad är det som är så farligt med lite påväxt på taket?

Faktum är att påväxt kan orsaka fukt och vattenskador genom att de bryter ner takets skyddande funktion. Påväxt binder fukt till ytan och skapar en sur miljö som påskyndar processen ytterligare. Påväxten har dessutom väldigt lätt att fästa på grova ytor med porer som till exempel tegel och betong. På vintern kan fukten orsaka frostsprängning och taket får även ett utseende som inte alls är speciellt tilltalande med mörka fläckar.

Det är därför bäst att ta bort påväxt från taket så snart den upptäckts. Även barr och löv som får möjlighet att samlas på taket kan binda fukt och orsaka skada. Så se till att underhålla taket noggrant för att undvika onödigt dyra utgifter som lätt hade kunnat undvikits. Det är dock inte alltid det bästa att själv ge sig upp på taket för att säkerställa en noggrann rengöring, oftast är det bäst att låta proffs sköta jobbet.

Professionella taktvättare i Skåne

För boende i Lund till exempel finns alternativet att anlita Hustvättarna till att utföra jobbet. De har lång erfarenhet och använder sig av mycket effektiva metoder som anpassas efter taktyp samt andra förutsättningar. Det gör att de alltid kan lämna efter sig ett riktigt bra resultat. På https://hustvattarna.se/taktvatt/ kan man läsa mer om vad Hustvättarna har att erbjuda samt omdömen från deras kunder.

Fler nyheter