Bo på behandlingshem i Skåne

03 mars 2021 william eriksson

Har du någon form av beroende som du vill få hjälp med? Det kan handla om alkohol, narkotika, läkemedel, spelmissbruk eller ett sockerberoende. Du kan ha problem med en av dessa, eller med flera samtidigt. Oavsett är det bra och klokt att då vilja få hjälp med detta.

Det är dels klokt för dig själv, för att du ska må bra. Men det är också klokt för att din närmsta omgivning ska må bra. Med en person som är beroende följer nämligen oftast en, eller flera, medberoende. Så genom att söka behandling, hjälper du inte bara dig själv utan även alla runt omkring.

Olika slags metoder

Att du själv insett att du behöver hjälp är det första steget i rätt riktning. När man själv kan se det, är det också lättare att be om den hjälpen som man behöver. Vilken typ av hjälp man får på ett behandlingshem kan skilja sig åt lite.

En mycket vanlig metod är Minnesotamodellen med sitt 12-stegsprogram. Sedan finns det även flera olika behandlingar som fungerar bra som komplement till detta. Ett exempel är NADA öronakupunktur.

Flera hem att välja bland

Om du bor i Skåne har du tur. Där finns många behandlingshem som kan hjälpa dig. Dels finns det de hem som man vanligtvis tänker på, där man bor under en längre tid, men det finns också andra varianter. Till exempel kan man välja att ta hjälp av ett behandlingshem enbart på bestämda tider. Då går du kanske dit varje kväll under en viss period.

Detta kan vara en fördel för dig som har svårt att flytta till ett hem. Du kanske behöver bo kvar hemma, men vill ändå ha samma kvalitet och kontinuitet på behandlingen. Om du letar efter ett sådant behandlingshem i Skåne finns här ett bra alternativ: https://www.rehabcentersteget.se/.

Fler nyheter