Bästa glansen med polermedel

17 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Många produkter är inte färdiga förrän de har fått en glänsande yta. Metalldelar bearbetas med stålborstar av olika slag, som fästs i maskiner. Därefter har man polerskivor, som motsvarar en putstrasa, men som också ska användas i en maskin.

Slutbearbetning av ytan kan ske med polerskiva och ett vax, och det finns olika vaxtyper som har skilda funktioner. Det finns vax för grovpolering, polering och slutpolering. Är du i behov av att köpa vax, kan du hitta det på samma hemsida där du finner borstar och polerskivor. 

 

Olika sorters verktyg för maskinbearbetning

Det som gör produkten attraktiv för kunden är just att man använder polermedel. Tänk på blanka kranar, förkromade detaljer, hushållsredskap och mycket annat. Glansen gör en hel del för att en vara ska bli populär och locka köpare.

Det finns många som tillverkar polermedel och maskinverktyg, men här måste man nämna märket Osborn som något i särklass. Det är ett märke bland många andra, men som har lite extra. Tittar du in på en sådan hemsida, hittar du allt du behöver från samma leverantör. Du behöver inte leta runt på en mängd ställen, för där finns allt från olika slags stålborstar till polermedel. 

 

 

Ytor som blir släta

Även den som har en liten verkstad eller som pysslar med metallslöjd kan ha nytta av att använda ändamålsenliga verktyg för sin produktbearbetning. En yta får inte vara uppruggad eller ha metallflisor. Bearbetning sker alltid, så att ytan är slät. Med polerskivor och polermedel får man den där extra glansen.

Det kan vara just putsning med polermedel som gör att produkten blir såld, för den ser mer värdefull ut om den är perfekt efterbearbetad. Det gör också att du kan ta ut ett högre försäljningspris. Detta gäller oavsett om du säljer till grossister eller om du ska sälja på en julmarknad eller via din egen hemsida.

Fler nyheter