Nedkylande parfym efterlyses

07 augusti 2019 Mikael Barani
Nedkylande parfym efterlyses

På något sätt känns det nästan skönt att sommaren börjar lida mot sitt slut. Okej, okej, det är så klart skönt med sol och värme, men när graderna börjar klättra upp mot 30 grader, ja då är det inte längre särskilt kul.

Det är som om att kroppen stannar till och man får liksom kämpa för att ens ta sig fram, i varje fall mitt på dagen. Gillar man att jogga så blir det dessutom extra påtagligt. Kroppstemperaturen blir så hög medan man joggar, och är det redan 25 grader ute så är det ganska påfrestande ute i spåren.

Ibland kan faktiskt en så enkel sak som en fräsch doft ge en nya krafter till att orka vidare. En god parfympust kan nästan fungera som en AC när det känns som om att man börjar koka inombords. 

På Sephora.se finns en mängd med goda dofter, och om någon hade sagt åt mig att ”Köp parfymer här!” så hade jag hoppat på tåget direkt. Allt för att mildra känslan av att hålla på att gå under i värmen.

På tal om AC-effekt så vore det ju extremt smidigt om någon faktiskt kunde utveckla en deodorant som kylde ned en ju varmare man blev. Någon form av tigerbalsam eller liniment, fast med lite diskretare doft.
Någon därute som är sugen på en affärsidé så är det bara att norpa den. Det finns en hel värld av idrottande människor som skulle bli tacksamma.
En lagom tid att lansera vore ju i samband med nästa års Tour de France. ”Lukta gott i uppförsbacken” eller något. Ja det finns säkert en smart reklamera som kan göra något bättre och slagkraftigare.

Men än så länge får man alltså nöja sig med en väldoftande parfym utan några nedkylande effekter. Och det är ju inte fy skam det heller.

Fler nyheter