När det som inte får hända händer

11 augusti 2020 patrick pettersson

Du har precis tryckt i dig en flottig kebabpizza som fick smaklökarna att stöna av njutning. En tjock sådan med extra vitlöksås över hela pizzan. Därefter en stor kopp svart kaffe. Det är detta du behöver idag på bakfyllan efter att du hällt i dig sju öl kvällen före.

Men nu kommer det som alltid följer en pizza och en kaffe dagen efter. Magen kommunicerar och det börjar röra sig i tarmarna. Det som kommit in måste komma ut. Och det kommer nu. Du gör vad du ska på toaletten. Det behövs mycket toalettpapper den här gången. Då händer det som inte får lov att hända. Det går inte att spola.  

En dåligt tajmad olycka 

Anledningen till att toalettstolen börjar strejka när du behöver den som mest är att det stopp i avloppet. Ett stopp i avloppet kommer aldrig någonsin vid ett lägligt tillfälle. Det är en ständigt oinbjuden gäst som då och då ändå våldgästar ditt hem. Men håll dig lugn. Det finns ingen anledning att gripas av panik.

Försök inte på egen hand rensa avloppet med en sugpropp eller en pinne. Risken är att du gör mer skada än nytta när du som lekman ska försöka lösa problemet. Även om lockelsen är stor då det är ett problem man inte gärna visar upp för hela världen.  

De löser stoppet 

Men lugn, rörmokarna har sett det mesta. Håll huvudet kallt och kontakta någon som jobbar på jour med att rensa avlopp. Enligt ryktena finns det väldigt duktiga rörmokare som jobbar med vloppstopp i Brålanda. En snabblänk till deras hemsida där du kan läsa mer hittar du här: https://hentrab.se/.

Efter att rörmokarna har gjort sin grej kommer du på nytt kunna använda din toalett utan bekymmer. Alla vet att vilket behov man har av toaletten dagen efter sju öl, och med pizza och kaffe i kistan.

Fler nyheter