Hitta en tandläkare i Järfälla

25 mars 2021 jonas olsson

Några få människor klarar sig med att besöka tandläkare lite nu och då. Men för de flesta är regelbunden tandvård en viktig del av livet. Att tillhöra en tandvårdsklinik har många fördelar. En av dem är att man automatiskt blir kallad en eller flera gånger om året beroende på vad man kommit överens om. Tiden har annars en förmåga att gå och man glömmer bort att boka en tid för undersökning. 

Ännu en positiv fördel med att använda sig av en klinik är möjligheten att få hjälp med en avbetalningsplan. Det kan ibland vara nödvändigt då tandvärk inte väntar tills pengarna finns på kontot.

 

Viktig med god tandhälsa

De flesta känner till att det är viktigt att borsta tänderna. Men har du någonsin funderat på varför? Att man med hjälp av tandborsten tar bort socker och annat som fräter på tänderna är en av de mest uppenbara anledningarna. 

Visste du att genom att borsta tänderna kan du själv hålla tandstenen borta? Men då gäller det att borsta noga och regelbundet. När tandstenen har hårdnat behövs det speciella verktyg för att ta bort den. Då är bästa sättet att besöka tandläkaren som enkelt tar bort tandstenen.

 

 

Om man inte tar bort tandsten

Tandsten kan sätta sig nedanför tandköttskanten. Får den sitta en längre tid är risken att det blir en inflammation som kan leda till att tandköttet börjar blöda. Senare, om inget görs, kan det leda till tandlossning.

Tandsten är något man inte behöver fundera på om man går regelbundet till sin tandläkare i Järfälla. På rutinkontroller går de igenom tandstatus och ser om det finns någon tandsten. Hittar de något tar de bort den med detsamma. Något som går snabbt och smärtfritt. Tycker du att det är obehagligt när de skrapar bort den kan du alltid höra om de har laser.

Fler nyheter