Facklan i vintermörkret

19 november 2019 jonas olsson
Facklan i vintermörkret

I synnerhet under vinterhalvåret kan det kännas tämligen motiverat att ha fungerande lampor, oavsett om det är hemma, på arbetsplatsen eller på ett café. Därför kan det också vara då många tar tag i att byta ut det där envist blinkande lysröret i köket eller att sätta upp mysbelysning i vardagsrummet. Det ligger verkligen i tiden att tänka energieffektivt, och det passar både miljön och plånboken. Så om man inte redan har ledljus kan det vara ett ypperligt tillfälle att skaffa det om man ändå ska köpa nytt. Annars finns risken att det inte händer förrän nästa vinter.

 

 

 

Rörande sparsamt

 

Till exempel kan man passa på att skaffa led-lysrör i köket eller badrummet. Det sägs vara väldigt sparsamt och det kan vara skönt att föreställa sig de pengar som kan läggas undan till något annat, eller varför inte den energi som kan läggas på något annat på vår jord. Företaget Public Light säljer många olika typer av led lysrör. De betonar dock att det är av stor vikt att rådgöra med en expert om man överväger att byta till led. Bland annat så behöver man få armaturen besiktigad innan det går att avgöra om ett sådant byte är lämpligt.

 

En ljusnande framtid

 

Efter ett par decennier till finns det kanske bara ledljus i alla hörn, med tanke på den ökade miljö- och energimedvetenheten. Men innan dess går det inte att garantera armaturens kompatibilitet med framtidens ljus. Har man däremot gått igenom besiktningen och den sakkunnige sagt att det ser bra ut, så är det förstås bara att tuta och röra. Utbudet av led lysrör är stort, och nästa bekymmer blir att bestämma sig för vilken sort man ska ha. Det finns ju som bekant olika längd, olika watt-halter, olika typer av ljusflöde samt olika typer av färgtemperatur. Vad skulle passa dig?

 

Fler nyheter