En solcellslampa ger ljus med hjälp av solens strålar

16 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

Många väljer att placera ut lampor lite här och där i sin trädgård för att skapa en mysig atmosfär samt göra den säker att röra sig i efter mörkrets inbrott.

Även om många lampor skapar både en trevlig och trygg miljö på tomten så kan det krävas en del arbete och ström om man ska använda sig av eldriven belysning. Det kan behövas elinstallationer eller dragning av elkablar kors och tvärs som inte ser speciellt bra ut och kan ligga i vägen vid gräsklippning. Då kan det vara betydligt bättre att använda sig av solcellslampor för att lysa upp trädgården.

Kostnadsfri drift för den som väljer solcellslampa till trädgården

En solcellslampa behöver ingen strömkabel för att kunna lysa, utan drivs av solens strålar. Det är bra både för miljön och plånboken eftersom det inte krävs en gnutta av hushållets ström för att lamporna ska kunna lysa vackert i trädgården när mörkret fallit. Det gör också att man enklare kan placera och flytta runt lamporna som man vill. 

Solcellslampa

Det enda som är viktigt att tänka på när man placerar ut en solcellslampa är att solens strålar når fram till solcellerna under dagen.

Detta för att lampan ska få chans att ladda upp sig så att den sedan kan lysa länge på kvällen/natten. Annars är det bara att placera ut lamporna precis där man vill ha dom och skulle man ångra sig så är det bara att flytta lampan till en ny plats. 

Solcellslampor för hela trädgården i en och samma webbshop

Hos SolarCamp finns ett brett urval av vackra och praktiska solcellslampor samt annan dekorativ utomhusbelysning som drivs av solceller. De har några av Europas allra bästa solcellslampor i sortimentet som är speciellt anpassade för det nordiska vädret och kan lysa vackert länge efter att solen gått ner.

I SolarCamps webbshop hittar man solcellslampor i många olika färger, styrkor, former, modeller, storlekar och nyanser.

Fler nyheter