Därför är det viktigt att ha säkerhetsdörrar

28 augusti 2021 william eriksson

I sitt hem vill man känna sig trygg men man vill också kunna resa bort utan att behöva oroa sig för inbrott. Att investera i en bra säkerhetsdörr med ett lika bra lås är därför väl investerade pengar. En godkänd säkerhetsdörr kan många gånger också leda till att man får en lägre försäkringspremie. Alla dörrar går att bryta upp på ett eller annat sätt men en riktigt bra säkerhetsdörr gör det så krångligt och ansträngt för inbrottstjuven att denne oftast snabbt avstår. 

Det finns även andra fördelar med en bra säkerhetsdörr som att den även håller störande oljud ute, något som kan vara väl så viktigt för den som bor i ett flerbostadshus med trappuppgång som flera använder. Men man slipper också att känna matos och dofter. En godkänd säkerhetsdörr är också en viktig komponent i en brandcell, då den hjälper till att stänga inne elden och förhindrar att farlig brandrök läcker ut. 

 

black and white wall sconce

 

Säkerhetsdörr i gammeldags design för äldre fastigheter

Vissa som bor i lite äldre hus med vackra ytterdörrar i original, drar sig ibland för att byta till en säkerhetsdörr då de tror att de bara kan se ut på ett sätt. Men så är inte fallet då det idag även finns säkerhetsdörrar med gammal design som passar bra i äldre fastigheter. Det finns även företag som kan specialtillverka säkerhetsdörrar och göra en exakt kopia av den ursprungliga originaldörren, men av material och med förstärkningar som uppfyller försäkringsbolagens krav.

Säkerhetsdörrar finns i olika klasser och standarder, och det kan vara bra att först rådfråga sitt försäkringsbolag innan man väljer en säkerhetsdörr som passar. Men också ett företag specialiserade på olika typer av säkerhetsdörrar vet vad som gäller och kan också komma med goda råd. Här är ett exempel på företag som erbjuder godkända säkerhetsdörrar i olika utföranden och design; 

https://www.sakerbostad.se/s%C3%A4kerhetsd%C3%B6rrar.

Fler nyheter