Bra second hand i Stockholm

31 januari 2021 Lily Hansen

I stället för att låta kläder som man inte längre använder ta upp plats i garderoben kan man skänka bort dem till någon second hand-affär, eller lämna dem till återvinning. Men ska man skänka bort kläder är det viktigt att de både är hela och är rena. Butikerna har ingen möjlighet att tvätta och det är knappast någon som vill köpa en trasig och smutsig tröja. 

Har man finare kläder, eller kläder av välkända designers eller märken, kan man istället sälja dem. Det finns både fysiska second hand-butiker och olika försäljningssajter på nätet där man kan sälja sina kläder. I vissa fall kan man även sälja sina kläder på auktion.

Fördelen med att lämna in sina kläder till en second hand-butik för försäljning är att butiken sköter försäljningen och kontakten med kunderna. Man slipper svara på frågor om storlek, material och annat. Dessutom slipper man den jobbiga processen med kunder som vill pruta. En second hand-butik har också möjlighet att exponera plagget på ett bra sätt vilket ofta genererar i ett högre pris. 

Så gör man för att sälja kläder till en second hand butik

För att hitta bra second hand butiker kan man göra en enkel sökning på nätet. Vill man sälja kläder till second hand i stockholm finns det ett par centralt belägna butiker som man kan vända sig till och som säljer på kommission. Det innebär att man får betalt då plagget är sålt och säljs det inte får man tillbaka det utan att det kostar någonting. 

Tillsammans kommer man överens om vad plagget ska kosta. Ofta får man sedan fyrtio procent av försäljningspriset. Det kan låta lite men många gånger kan en second hand-butik sälja ett plagg till ett högre pris än vad som går att få på en försäljningssajt. Dessutom går kläderna till ett gott syfte.

Fler nyheter